Nový singel Vilma predstavila skupina Para

08.10.2024 Bratislava

Bratislava 8. októbra (TASR) - Ženy, ich húževnatosť a sila sa stali inšpiráciou pre vznik nového singlu skupiny Para. Pieseň Vilma dostala aj animovaný videoklip z dielne režiséra Patrika Pašša mladšieho. TASR informoval PR manažér Marek Kučera.

"Pri skladaní Vilmy som nemyslel na žiadnu konkrétnu ženu, občas sa mi však vynoril obraz, ktorý som opakovane zachytil na rôznych demonštráciách, dve mladé dievčatá držali v rukách vlastnoručne vyrobený transparent s nejakým nápisom. Stáli tam v zime niekoľko hodín a ich odhodlanie a sila sa mi vryli hlboko do pamäti," opísal inšpiráciu pri skladaní Vilmy jej hlavný autor Matúš Vallo.

S finalizáciou skladby mu pomohla dlhoročná kamarátka Jana Kirschner a Juraj Marikovič z formácie Bad Karma Boy, ktorá bude Paru sprevádzať aj na blížiacom sa turné.

"Myslím si, že táto pieseň prichádza v pravý čas. Vilma je silná žena, bojovníčka. A každá z nás má v sebe kúsok z nej. Som veľmi rada, že Matúš začal písať túto pieseň, ktorú som mala možnosť s ním dokončiť,"
dodáva Jana Kirschner.

Autorom animovaného videoklipu je Patrik Pašš mladší, ktorý s Parou prvýkrát spolupracoval skoro pred štvrťstoročím pri realizácii klipov Otec a Ticho. "Experimentoval som s čo najväčším naplnením obrazu a snahou dosiahnuť, aby videoklip nebol nudný ani pri opakovanom pozretí. Bez chytľavosti a údernosti samotnej skladby by sa mi to však nepodarilo. Najzaujímavejší je pre mňa dlhý blok so živou kapelou, do ktorého výtvarnej štylizácie ma dotlačila samotná Para," doplnil.

Kapela s novým singlom aj novým albumom vyrazí už 19. októbra na jesenné turné Pre všetko okolo nás Tour 2024. Začínajú v Trenčíne, ďalšími mestami sú Praha (21. 10.), Brno (22. 10.), Dolný Kubín (25. 10.) Zvolen 26. 10.), Košice (31. 10.), Humenné (1. 11.), Prešov (2. 11.), Bratislava (6. a 7. 11.), Banská Bystrica (8. 11.) a Rimavská Sobota (9. 11.).

"Musím konštatovať, že návštevnosť na koncertoch po vydaní nového albumu narástla. Je to pre nás istý druh satisfakcie a sme za to veľmi vďační každému nášmu fanúšikovi. Naším cieľom však naďalej je, aby ľudia z našich koncertov odchádzali čo najviac spokojní. Sme koncertná kapela a na turné sa nesmierne tešíme," uzavrel spevák Lasky.
 

Vyberte región

mark